Våra hästar förtjänar stallpellets

Stallpellets

Jag har alltid beundrat hästar. Deras magnifika storlek. Hur de galopperar med lika delar elegans som stolthet. Nu när jag är nybliven pensionär har jag fått tid över att kunna vidga mina vyer och grotta ned mig i ämnen jag själv anser vara intressanta. Nyligen fick jag upp ögon för stallpellets och alla dess fördelar. För den oinvigde kan jag berätta att pellets är ett material som går att använda som bland annat underlag i hästboxar. Föregående helg följde jag med min svägerska till stallet, och hon har nyligen bytt underlag i sin hästbox till stallpellets.

Herrejisses, säger jag bara!

Hon var så nöjd med sitt nya underlag. Det nya underlaget dammade inte i närheten lika mycket som de material hon använt tidigare. Nu slipper hon allt irriterande kliande som kan kännas i ögonen och i halsen. Att slippa alla allergier och kliande kroppsdelar är guld värt.

Man slipper allt damm genom att vattna underlaget. Vattnet ser till att allting blir enkelt att hantera. Materialet suger liksom upp vattnet och sedan lägger det sig som en bädd på marken i boxen. Hur enkelt som helst, något som vem som helst kan klara av.

Dessutom gick det hejdundrande snabbt att lägga ut materialet i hästboxen. Hon var så glad, svägerskan, för det innebar att hon snabbare kan komma hem till smågrabbarna där hemma i huset.

Inom världen som hästägare finns det massvis med saker som ska göras varje dag. Foder, städning och ridning – de tar upp mycket av den lilla fritiden man har efter jobb och dylikt. Då är det helt underbart om man kan få vissa sysslor att gå lite snabbare i vardagen. Det är både viktigt och roligt för en förälder att få spendera tid med sina barn när de är små. Samtidigt måste man hålla igång sina fritidssysslor, för det är där man hittar energin till vardagen!

Du ska inte behöva välja mellan familjeliv och din hobby. Välj båda. Välj stallpellets.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *