Dags att resa ut i världen lite!

Nu när jag är gammal och pensionerad så har jag mycket tid över. Denna blogg startades av just den anledningen. Tid att skriva blogg hade man ju knappast när man arbetade. Hur man hann med någonting annat överhuvudtaget är en gåta just nu. Men resa, det har jag blivit sugen på nu på senaste veckorna. Vart jag ska åka är dock en fråga jag har svårt att svara på. Jag har inte rest så himla mycket under mitt liv, men en och annan solsemester har man ju varit på.

Vad för typ av resa?

En charterresa till Rhodos vill jag inte vara med om igen. Det var ju fruktansvärt tråkigt, ensidigt och faktiskt sorgligt om du frågar mig. Att knö på den där lilla stranden var inte något för mig. Och poolområdet var ju trängre än en busskur i ösregn en måndagsmorgon. Så den typen av resa är avskriven direkt. Men jag är inte heller någon äventyrare direkt. Inte på det sättet att jag bara vill sätta mig på ett plan till Kongo Kinshasas djupa djungel och se var jag sover någonstans. Nej, det kommer jag inte att överleva. Så någonting mitt emellan detta är optimalt. Jag kan fortfarande röra mig relativt smärtfritt, så promenader och vandringar är ingenting jag räds.

 

Jag har tittat lite på att ö-luffa i Kroatien eller Grekland. Då får jag själv planera resrutten, vilka öar jag ska stanna på, var jag ska sova och hur länge jag vill resa omkring. Jag kan vandra runt på öarna om jag vill eller ligga vid poolen eller havet när jag vill. Dessutom förväntar jag mig knappast att det är lika fullt med folk såhär års. Det lutar just nu åt Kroatien eftersom jag hört så mycket gott om det, även om Grekland som land är det mest klassiska för ö-luffande. Önska mig en trevlig resa, när jag nu väl kommer iväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *